עורך דין חברות

עורך דין חברות מומלץ

דיני חברות מהווים חלק חשוב במשפט האזרחי- מסחרי. כאשר אדם בוחר להקים עסק, הוא  יכול להחליט על רישומו בתור עוסק מורשה או חברה בע"מ. כאשר העסק מוקם ע"י יותר מאדם אחד, ישנה אופציה נוספת והיא שותפות. חברה בע"מ שונה משני המבנים העסקיים האחרים בכך שחברה היא ישות משפטית נפרדת מבעליה. כשזהו עסק שאינו חברה, הבעלים והעסק  נחשבים לישות משפטית אחת. בשותפות המבנה יכול להיות שותפות מוגבלת או מלאה, תלוי בהסכם הנחתם בין השותפים. עורך דין חברות מתמחה בניהול כל סוג של מבנה עסקי במישור המשפטי, החל מעסקים דרך שותפויות ועד חברות בע"מ.

כל היתרונות בליווי שוטף של עורך דין חברות

כל פרוצדורה, החל מהקמת העסק או החברה, דרך התנהלות שוטפת ועד סיום חיי החברה או השותפות באמצעות פירוקם צריכה להתנהל כאשר עורך דין חברות מלווה את התהליך. בתחילת חייו של העסק עורך הדין יהיה מעורב בעריכת הסכמים בין גורמים כמו מייסדים או שותפים. הסכם מייסדים או הסכם שותפות הם הבסיס לכך שהעסק או החברה יתחילו את דרכם בצורה חלקה. לצד ההסכמים הוא יוודא שכל המהלכים הבירוקרטים כמו רישום החברה, עדכון מרשם החברה ברשם החברות וכיוצא באלהיתנהלו כפי שצריך. עורך הדין ינסח חוזים והסכמים מול גורמים נוספים בתוך החברה כמו חברי דירקטוריון ובעלי מניות וגם מול העובדים, זאת לצד הסכמים מול ספקים, משקיעים או לקוחות. עורך הדין ייתן את המענה גם בכל שאלה המתעוררת בהתנהלות השוטפת וגם במצבים חריגים כמו פירוק החברה או רצון למכור את מניות החברה או להקצות מניות נוספות ועוד.

מה ההבדל בין חברה לתאגיד?

חברה בע"מ היא סוג של תאגיד. גם תאגיד הוא ישות משפטית בפני עצמה. רוב התאגידים הם חברות בע"מ שהוקמו למטרות רווח אך עם זאת ישנם תאגידים שהוקמו שלא למטרות רווח כמו עמותות וארגוני מלכ"ר. ישנו סוג נוסף של תאגידים שהוא אגודות שיתופיות שמטרתן היא לחסוך כסף לחבריהן כמו אגודה שיתופית במושב או איגודים מקצועיים.

עו"ד כרמית ודיסלבסקי מתמחה במשפט מסחרי ומלווה חברות ועסקים בהתנהלותם השוטפת וגם במהלכים חריגים. כל לקוח מקבל את הטיפול המקצועי ביותר. מוזמנים ליצור קשר.

עורך דין חברות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

מה זו צוואה הדדית?

צוואה הדדית זו צוואה במסגרתה שני בני הזוג מורישים ומצווים את כל רכושם לבן הזוג שיוותר בחיים לאחר מותם. צוואה זו ניתן לערוך בין אם במסמך אחד או בין אם

קרא עוד >>
אתגרים נפוצים בהקמת סטארטאפ

ישנם לא מעט אתגרים בהקמת סטארטאפ! להלן, מספר סוגיות בודדות (אין המדובר ברשימה מקיפה של סוגיות) שיש לקחת בחשבון במסגרת הקמת המיזם: בחירת הישות המשפטית / המבנה העסקי המתאים ביותר

קרא עוד >>

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: